Boeven opgepakt door goede samenwerking

De politie heeft op woensdag 22 maart een 29-jarige inwoner uit Cothen en een 22-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden voor diefstal uit een auto in Nieuwegein. Beide mannen zijn ingesloten voor onderzoek.

Agenten kregen om 11.30 uur een melding van een mogelijke autokraak bij een geparkeerde auto op de Ravenswade in Nieuwegein. Een oplettende getuige wist het kenteken van de auto te noteren, waarin de verdachten ervandoor gingen. Hierop troffen de agenten het voertuig met de twee inzittenden op de Aziëlaan aan. Na een korte achtervolging werden beide mannen aangehouden op de Zeelantlaan. Tijdens de achtervolging gooide de bijrijder een aantal goederen uit het raam, die door de politie in beslag zijn genomen.

Agente Angelique laat weten op Facebook: ‘Gisteren was er weer een mooi ‘boeven-vangen-doe-je-samen’-voorbeeld. Een getuige meldt dat er wordt ingebroken in een auto aan de Ravenswade in Nieuwegein. Aangezien de daders met hun auto wegrijden richting Utrecht, seint de meldkamer direct de collega’s in Utrecht in. Ondertussen meldt een andere getuige dat er door de daders op de vluchtroute iets uit de auto gegooid is. Collega’s gaan op onderzoek uit en vinden de buit van de  inbraak. In Utrecht weten de Utrechtse collega’s twee verdachten aan te houden die zich nog in de vluchtauto bevinden. Mooie samenwerking met getuigen en Politie Utrecht.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk