Boek als hulpmiddel voor duurzaam Nieuwegein

Het eerste exemplaar van het werkboek ‘De Ideale Uitkomst’ is afgelopen vrijdag door de auteurs, Marieke Kleinloog en Derk Spronk, overhandigd aan wethouder Peter Snoeren. Het werkboek is ontwikkeld om organisaties te ondersteunen bij het organiseren van activiteiten gericht op een duurzame samenleving. Het werkboek gaat specifiek in op het veranderen van gedrag.

In Nieuwegein zetten veel mensen zich in om onze stad duurzamer te maken. Door middel van verschillende activiteiten stimuleren zij anderen om ook duurzamere keuzes te maken. Het werkboek ‘De Ideale Uitkomst’ is een handig hulpmiddel bij het organiseren van dit soort activiteiten. Het leidt je door de verschillende stappen heen om tot een goed plan te komen.

Dit werkboek is oorspronkelijk ontworpen voor Nieuwegein binnen het Global Awareness In Action (GAIA) project. Dit internationale project is gericht op het stimuleren van lokale duurzaamheid. Nieuwegein werkt hierbij samen met nog drie andere Europese steden namelijk Utrecht, Newcastle en Malmö.

Aan het werkboek is door vele mensen gewerkt en dit project was niet moge-lijk geweest zonder Global Awareness In Action (GAIA), de Gemeente Nieuwe-gein en de Europese Unie. Met speciale dank aan de Nieuwegeinse initiatieven die mee hebben gedacht over de invulling van het werkboek: Stichting Fairtrade Nieuwegein, Werkgroep Rundu, Samen Duurzaam Nieuwegein, Cirkeltje Rond, Kledingbank Nieuwegein en Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) Nieuwegein-IJsselstein e.o.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk