‘Blote billen in het gras’

Een gerecht dat mijn moeder vroeger geregeld maakte, maar dan bremzout met in zout ingelegde snijbonen en witte bonen.

Zelf kruid en zout ik het gerecht a la minute. Veel minder zout en kruidiger. Verse snijbonen die je zelf moet snijden zijn het lekkerst. De witte bonen gewoon uit een pot of blik.

Voor 2 personen 500 gram snijbonen vuil
1 pot witte bonen
1 theelepel bonenkruid
2 uien grof gesneden
Handvol gehakte bieslook
Handvol gehakte peterselie
eetlepel roomboter
2 knoflook teentjes fijngehakt
weinig olie, alleen de bodem van de pan insmeren.
zwarte geplette peperkorrels, 10 stuks
zeezout

De bonen controleren op lange draden aan de zijkant, deze verwijderen en de bonen schuin in ruitjes snijden, door het snijden komt alle smaak van de bonen los.
Een pan water aan de kook brengen, als het kookt de snijbonen 5 minuten koken en afgieten.
De bodem van een koekenpan insmeren met olie en daarin de uien en knoflook smoren , niet laten kleuren.
Daarbij de gekookte snijbonen en witte bonen met het bonenkruid, de zwarte peper en iets meer zout dan u gewend bent.
Even lekker alles doorbakken en goed husselen.
Als laatste de verse bieslook en peterselie erbij en een klontje roomboter mee smelten.

Heerlijk met stevig op smaak gebrachte speklappen en een gekookte aardappel.

Eet smakelijk!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk