Blog raadslid Guido Bamberg

Volgens recent onderzoek is het Nederlandse volk een van de gelukkigste van de hele wereld. Alleen de tevreden spinnende Zwitsers, Noren en Denen gaan ons in geluk nog voor. Allerlei andere vrolijke volkeren, zoals de Italianen, Fransen, Duitsers (?), Belgen, Amerikanen, Cubanen enz. komen nog niet eens in de buurt van ons geluk.

Raaadslid Guido Bamberg (PvdA): ‘Dit tot groot ongenoegen van de luidkeelse onderbuikers in dit land die menen dat volume inhoud kan compenseren, zodat op sommige internetsites het beeld ontstaat dat we een doodongelukkig, chagrijnig, mokkend, vechtend volkje zijn geworden. Er was zelfs een man die in een ingezonden brief in het AD schreef dat dit niet waar kon zijn, omdat zijn vrouw en hij het erover eens waren dat ze zich hierin helemaal niet herkenden. Kijk maar naar het grote aantal werklozen, de ontveredenheid over de ouderenzorg, de aangekondigde bezuinigingen door het Rijk enz. Tja…’

‘Lokaal gaan we ons geluk de komende raadsvergadering (woensdagavond 25 september, komt allen) zoeken in het oplossen van uiteenlopende problemen zoals de wekelijkse koopzondag (nee, daar zijn we nog niet uit), woningbouw op de plek van de oude Klimop school, de resultaten van het onderzoek van onze eigen rekenkamer naar het werk van welzijnsstichting Movactor en het, met ingang van de volgende raadsperiode, veranderen van de vaste vergaderavond van woensdag in donderdag. En de Duikeendtunnel. Wederom.’ Klik hier om naar de blog te gaan van Guido Bamberg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk