Bladcampagne 2014 van start

De gemeentelijke bladcampagne is weer begonnen. Door de vroege herfst is dit eerder dan in andere jaren. De komende maanden haalt de gemeente de bladeren weg op alle hotspots (plekken op belangrijke wegen waar veel bladeren liggen). Vervolgens worden de drukke doorgaande wegen aangepakt. Er worden twee grote veegwagens ingezet. Een kleine veegwagen neemt de fietspaden en de tunnels onderhanden.

Daarna zijn de wijken aan de beurt. De beheerders maken wijk voor wijk schoon met ondersteuning van bladblazers Om zo efficiënt mogelijk te werken, wordt steeds een aaneengesloten gebied schoongemaakt. Als eerste zijn dit jaar de wijken Batau-Noord, Batau-Zuid en Doorslag aan de beurt. Op sommige plekken zal de gemeente vaker langs komen dan op andere. Dit is afhankelijk van hoeveel blad er valt.

Als u zelf bladeren bijeen gaat vegen, kunt u die kwijt in de bladkorven die de gemeente in elke wijk heeft neergezet. In totaal zijn het er 38 met daarbij enkele nieuwe locaties. In het schema hieronder ziet u waar ze precies staan. Blad uit uw tuin mag ook in de korven maar overig groen afval hoort gewoon thuis in de groene kliko. De gemeente leegt de bladkorven geregeld.

Dit jaar komen er geen nieuwe locaties voor de bladkorven meer bij. Maar u kunt wel alvast voor volgend jaar een aanvraag doen voor een bladkorf in uw straat. De gemeente beoordeelt dan de noodzaak van een korf op die lokatie en of de plek veilig en goed bereikbaar is.

De gemeente doet zijn best de enorme bladervracht (het gaat in totaal om 700 ton) zo goed mogelijk op te ruimen. U kunt daarbij een handje helpen door uw eigen straat of het trottoir af en toe schoon te vegen. Op die manier houden we met z’n allen de straten opgeruimd en schoon..

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk