Binnenstad beter bereikbaar voor fietsers

De weg is klaar! Na een uitgebreid participatietraject met bewoners en belanghebbenden en een jaar ‘werken aan de weg’ werd de Regionale Fietsverbinding Binnenstad vrijdag 14 maart officieel heropend. Wethouder Hans Reusch fietste samen met samen met alle betrokkenen door het lint en langs de gehele route. Hans Reusch: “De weg ligt er mooi bij, maar levert nog altijd discussie op. Dat heeft deels te maken met gewenning. De komende periode kijken we hoe de nieuwe inrichting in de praktijk werkt en wat we nog kunnen verbeteren.”

Tijdens de fietstocht langs de route werd stilgestaan bij de ingang naar de parkeergarage Stadshuis aan de Lantaarnstede. Door omstandigheden tijdens de uitvoering is de opstelstrook voor auto’s net iets te kort geworden. Hierdoor blokkeren auto’s die wachten voor het fietsverkeer of de weg of het fietspad. Wethouder Hans Reusch gaf aan dat deze strook nog dit jaar verbreed wordt. Ook komen er op verzoek van de fietsersbond nog extra verkeersborden om het autoverkeer te attenderen op het tweerichtingenfietspad. Hans Reusch: “We hebben de indruk dat er meer verkeer over de Noordstedeweg gaat dan verwacht. Ook dat gaan we onderzoeken en kijken wat we daaraan kunnen doen.”

Tijdens de heropening van het fietspad lanceerde Jeroen van Alem van de Jongerenraad de nieuwe FietsVeilig App. Met deze App is het mogelijk om aan te geven welke fietspaden in Nieuwegein wel of niet veilig zijn. Met de resultaten wil de Jongerenraad het gesprek aangaan met de gemeente over mogelijke verbeteringen. De App ‘Gemeente Nieuwegein’ is te vinden in de Appstore. Binnenkort komt ook de Android versie van deze App uit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk