Bijzondere expositie in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein

Op 1 april aanstaande gaat een zeer bijzondere expositie van start in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN). Deze expositie wordt georganiseerd door KCN lid Pien Mandersloot en haar leerlingen van VSO-STIP.

VSO-STIP is een speciale school voor voortgezet onderwijs, waar ongeveer 300 leerlingen zitten in de leeftijdscategorie van 12 tot 20 jaar, met een verstandelijke beperking. Iedere leerling kan onderwijs volgen op zijn/haar eigen niveau en wordt opgeleid voor een praktische werkplek waar meer of minder begeleiding aanwezig is.

In de school is o.a. een groot atelier waar Pien vier dagen in de week les geeft aan leerlingen die interesse hebben in creatieve vakken. Veel van de leerlingen die in het schoolatelier de lessen gevolgd hebben stromen uit naar een creatieve werkplek. Dit kan een atelier zijn maar ook een dagbestedingsplek waar o.a. creatieve werkzaamheden worden aangeboden.

Alle leerlingen van Pien hebben meegewerkt aan deze expositie. Er zijn objecten te zien van papier-maché, klei en een aantal schilderwerken. Het bijzondere van deze expositie is dat er ook leerlingen/kunstenaars aan het werk zijn in de galerie tijdens de expositie en eventueel iets over hun werk kunnen vertellen.

De expositie zal op zaterdag 1 april aanstaande 15.00 uur geopend worden door Henk Satijn, voorzitter van het KCN en is te zien tot en met 9 april in de galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas. De galerie is geopend op de zaterdag en de zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur. De toegang is gratis

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk