Bewoners wijk Zuilenstein voelen zich ‘genaaid’

In meerdere plaatsen in de regio waren afgelopen dinsdag bijeenkomsten georganiseerd om uitleg te geven over de plek waar de gemeente vluchtelingen willen onderbrengen. In Nieuwegein heeft de gemeente haar oog laten vallen op het oude verzorgingshuis aan de Diepenbrocklaan in de wijk Zuilenstein. In de kantine van het verzorgingshuis kwamen gisteren ruim 350 wijkbewoners om hun ongenoegen te uiten. Burgemeester Backhuijs had het op sommige momenten knap lastig en werd soms belaagd (filmpje verborgen camera).

Nieuwegein heeft het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) aangeboden 140 statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning) onder te brengen binnen haar gemeentegrenzen. Bewoners zijn bang voor rottigheid, onenigheid tussen de diverse geloofsovertuigingen en bang voor ‘huisje pik.’ Ook de slechte communicatie naar de wijkbewoners zorgde voor veel woede en onbegrip.

Een veel gehoord geluid was dat de gemeente ze maar in het oude gemeentehuis moest stoppen aan de Martinbaan op industriegebied Plettenburg. Ook ouderen voelen zich bedonderd. Mevrouw Bos: ‘Voor ons als ouderen is nergens geld voor. Neem nu de bewoners van dit verzorgingshuis, die moesten gewoon hier weg maar voor vluchtelingen is wel geld. Dit valt niet uit te leggen aan een gewone burger.’ Veel wijkbewoners zijn bang dat dit niet tijdelijk is en dat de vluchtelingen een langere tijd zullen blijven. Wordt vervolgd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk