Bewoners op Plettenburg zijn vrachtwagens zat in hun achtertuin

Al ruim een jaar zijn de bewoners op Plettenburg het geronk van vrachtwagens in de avond- en ochtenduren zat. Ze worden uit de slaap gehouden en vinden geen gehoor bij het gemeentebestuur om te handhaven. De vrachtwagens mogen alleen van 07.00 uur in de ochtend tot 19.00 uur ‘s-avonds laden en lossen, maar overtreden de regel met grote regelmaat.

DHL/Sandd zit sinds enige tijd in het pand aan de Edisonbaan 16. Een bewoner laat onze redactie weten dat de grote vrachtwagens amper het terrein op kunnen en met hun motor blijven draaien in de straat. ‘Ook het leeghalen van de vrachtwagens gebeurd in de vroege morgen of late avond. De metalen karren vol met post over de straat maken erg veel herrie. We worden er horendol van’ aldus een bewoner.

De Mol van de VSP: ‘De zware luidruchtige aanrijdende – en vertrekkende vrachtwagens met verlichting, draaiende motoren, schreeuwend personeel en de werkzaamheden m.b.t. het laden en lossen van trolleys met goederen in de buiten ruimte en open lucht zorgt nu meer dan een jaar voor ernstige verstoring van de nachtrust van bewoners van de naastgelegen woningen.’

Inmiddels heeft de gemeente Nieuwegein wel een maatregel ingesteld op de Edisonbaan. Zo is de Edisonbaan 1-17 binnenkort eenrichtingsverkeer en wordt dit gedeelte van de Edisonbaan versmald om het verblijfskarakter van de nieuwe woonwijk te benadrukken.

Ton de Mol van de VSP laat weten dat het college dient te handhaven. De Mol: ‘Aangezien de bedrijfsactiviteiten niet vallen onder art. 8.1 van het bestemmingsplan en het pand reeds een jaar wordt gebruikt zonder de daarvoor vereiste omgevingsvergunning handelt DHL servicepoint o.a. in strijd met de Wet Algemene bepalingen Omgevingsrecht. Verder zijn de activiteiten in de nachtelijke uren met de daarmee gepaarde geluidsoverlast niet wenselijk, door de aanwezigheid van woningen in de nabije omgeving. De voorzitter van de gemeenteraad de heer F. Backhuijs is als burgemeester verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid en als collegelid/ portefeuillehouder rust op hem de plicht handhavend op te treden bij illegaal handelen en overtredingen als deze op te heffen.’

One thought on “Bewoners op Plettenburg zijn vrachtwagens zat in hun achtertuin

  1. P. Driesen

    Mooie woorden, het versmalde deel van de Edisonbaan is weer wat verbreed (konden de vrachtwagens de bocht niet goed nemen?).
    Wat zijn de sancties bij handhaving? En wanneer gaat er gehandhaafd worden?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk