Bewoners huis uit door brand in snackbar

In de wijk Fokkesteeg zijn rond middernacht 30 woningen ontruimd vanwege een brand in een ondergelegen cafetaria aan de Rapenburgerschans. De brand woedde in de frituurpan van de snackbar en zorgde voor veel rookontwikkeling. De brand is ontdekt door een passant die de frituurpan in brand zag staan, deze heeft meteen 112 gebeld waardoor de brandweer snel aanwezig was.

Rond 01.15 uur werd het sein brandmeester gegeven door de autoriteiten. De ongeveer 50 bewoners zijn ondergebracht in het nabijgelegen De Geinsche Hof. Bewoners van negen woningen moesten uiteindelijk de nacht elders doorbrengen. Ze kunnen niet naar hun huis vanwege de rook die vrij is gekomen.

Ambulancepersoneel heeft uit voorzorg ook een baby nagekeken vanwege rook die de baby had ingeademd. De brandweer is een uur bezig geweest om het vuur te bestrijden en was druk met het nablussen en het luchten van woningen. De schade in de snackbar is aanzienlijk. Salvage was ter plaatse om de bewoners van de woningen boven en naast de brand bij te staan. Onderstaande foto’s zijn van een bewoner.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk