Bewoners Collectief Nieuwegein formeel

De gemeente Nieuwegein heeft diverse woningbouwplannen gepresenteerd op verschillende locaties in Nieuwegein. Veel bewoners zien deze plannen als een aantasting van het mooie Nieuwegein. Bewonersgroepen zijn daarom actief geworden en hebben bezwaren kenbaar gemaakt. Meerdere bewonersgroepen willen verder gaan en meedenken met de gemeente. In de wens een krachtige en waardevolle gesprekspartner te zijn voor de gemeente hebben zij met elkaar in de zomer van 2013 besloten de Stichting Bewoners Collectief Nieuwegein (BCN) op te richten. Vorige week is de Stichting formeel opgericht bij de notaris. Op de foto ziet u Patricia Nowak, Marjon van Straaten en Sander Bos.

De Stichting wil namens de bewonersgroepen uit Nieuwegein in dialoog met de gemeente duurzame oplossingen vinden voor de problematiek binnen de Gemeente Nieuwegein m.b.t. o.a. woningbouw, ruimtelijke ordening, milieu en duurzaamheid. Dit met als uiteindelijk doel het woongenot in de Gemeente Nieuwegein te vergroten en van Nieuwegein een duurzame, groene, mooie en gezonde gemeente te maken, waar het goed toeven is.

De Stichting bestaat uit burgers van allerlei ‘pluimage’ en weten welke wensen en gevoelens er leven. Deze kennis willen zij delen met medeburgers en deskundigen om de gemeente en hun de plannen te voorzien van inhoudelijk commentaar. Naast het reageren op gemeentelijke plannen komen zij ook met alternatieven. Vanuit de Wijknetwerk-bezoeken hebben zij kennisgemaakt met veel geïnteresseerde burgers. Hierdoor is de beweging in korte tijd een breed gedragen collectief geworden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk