Beugelaertje verdwenen, maar ook weer terug

Afgelopen donderdagmorgen is in Vreeswijk op klaarlichte dag het beeldje de Beugelaer, dat staat op de kade van de Oude Sluis aan de Dorpsstraat vrijwel zeker gestolen. Bij navraag bij de eigenaar, de gemeente Nieuwegein, is geen opdracht gegeven om het beeldje om een of andere reden weg te halen.

Bij navraag in de omgeving blijkt beeldje om ca. 09.30 uur van zijn sokkel afgezaagd te zijn door een man en een vrouw, die het beeldje op een pallet in een rode auto hebben meegenomen. Verdere gegevens zijn helaas niet bekend.

De ondernemers en bewoners zijn verbolgen, dat “hun” beeldje, symbool van de hardwerkende Vreeswijkse zandschippers, verdwenen is. De gemeente Nieuwegein en Activiteitengroep Vreeswijk doet een oproep om als iemand van het weghalen van dit beeldje iets gezien heeft, contact op te nemen met de gemeente Nieuwegein, telefoon: 14030 (geen kengetal) of info@activiteitenvreeswijk.nl of bellen naar 06-10713861.

Zondag 3 juli 2011: Redactie: Inmiddels blijkt dat het beeldje weer is teruggevonden. Medewerkers van de gemeente Nieuwegein hadden het beeldje meegenomen voor onderhoud. Miscommunicatie was de oorzaak van dit persbericht. Binnenkort zal het beeldje weer teruggeplaatst worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk