Bestuursdienst/Juridische Zaken en Veiligheid (2002/219)

In zijn beleidsnota Rampenbestrijding 2000-2004 ‘De veiligheidsketen gesmeed’ heeft de minister van Binnenlandse Zaken het beleidsvoornemen neergelegd om congruente hulpverleningsregio’s te vormen. Onderdeel daarvan is het aanpassen van de verzorgingsgebieden van de regionale brandweren en de geneeskundige hulpverleningsdiensten. Maatgevend voor de te vormen hulpverleningsgebieden zijn daarbij het aantal en de omvang van de bestaande politieregio’s. Hoofdmotief voor de vorming van een opgeschaalde regionale brandweer vormt het besef, dat de kwaliteit van de uitvoering van de regionale brandweer kan worden versterkt door de twee regionale diensten (Utrecht en Eemland) samen te voegen tot één sterke regionale brandweer, met voldoende schaalniveau.

Het college heeft als gevolg hiervan besloten per 1 januari 2003 de bestaande gemeenschappelijke regeling voor de regionale brandweer Utrecht op te heffen en te vervangen door een nieuwe gemeenschappelijke regeling ‘Brandweer Regio Utrecht Land’. De bestuurlijke taakbehartiging in de brandweerregio komt bij het college te liggen, onder voorwaarde dat tenminste eenmaal per jaar daarover aan de gemeenteraad verantwoording wordt afgelegd.

Het concept raadsbesluit wordt op 17 januari besproken in de raadscommissie voor Algemene en Bestuurlijke Zaken (ABZ) en ter besluitvorming door de raad geagendeerd op 31 januari.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk