Beleidsplan sociale zaken en arbeid 2003

Het college van Nieuwegein heeft het beleidsplan sociale zaken en arbeid vastgesteld. Dit plan geeft aan wat in 2003 de belangrijkste doelstellingen zijn op het gebied van reïntegratie van baanlozen op de arbeidsmarkt, armoedebestrijding en inkomensondersteuning. De gemeente hanteert daarbij het motto ‘Werk voor inkomen’. Voor mensen die kunnen werken is arbeid nog steeds de beste manier om maatschappelijk actief te zijn en om armoede tegen te gaan. De definitieve vaststelling van het beleidsplan gebeurt in de raadsvergadering van 17 december 2002.

Nieuwe of verbeterde activiteiten

De gemeente wil de deelname aan de arbeidsmarkt van mensen met een bijstandsuitkering en andere kwetsbare groepen ondersteunen en zet daarvoor diverse instrumenten in. Zo biedt de gemeente zogenaamde reïntegratietrajecten aan, waarbij bijvoorbeeld scholing kan worden gevolgd om een plaats op de arbeidsmarkt te bemachtigen. Gesubsidieerde banen ziet de gemeente als een belangrijk middel om de doorstroom naar regulier werk te bevorderen. Mensen die een grote afstand hebben tot de arbeidsmarkt biedt de gemeente trajecten sociale activering. Het kan daarbij gaan om cursussen, maar ook om vrijwilligerswerk. In 2003 wil de gemeente in totaal 420 trajecten realiseren.

Elk traject sluit aan bij de mogelijkheden van de klant. Samen met de klant wordt opgesteld wat moet worden bereikt en wat daarvoor nodig is. Dit wordt vastgelegd in een contract. Elke klant krijgt vanaf eind 2003 een klantmanager toegewezen die voor maatwerk zorgt en de vinger aan de pols houdt totdat deze doelstelling is gerealiseerd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk