Katern

Aquarijn blijft klassement aanvoeren van vijfkamp schoonspringen

Afgelopen zaterdag 11 maart jl. werd in Eindhoven de derde wedstrijd van de 5-kamp serie gehouden voor de schoonspringers van ZV Aquarijn.  Aquarijn was afgereisd met een volledige ploeg van 10 jonge springers (allen waren 14 jaar en jonger). Dit onder leiding van Sabine de Vroome. De schoonspringers uit Nieuwegein voeren vanaf het begin van de competitie al het klassement aan, zou dat na vandaag ook no zog zijn?  Aquarijn startte de dag goed met zilver voor Jinte van de Hoef en brons voor Ike IJmker.

In serie twee sprong Samuel Quist, die nog maar enkele maanden springt, zich naar een mooie zevende plaats. In de derde serie sprong Tim Stelte een persoonlijk record voor 6 sprongen. Hij behaalde brons. Hij behaalde tevens zijn C-diploma. In serie vier was er goud voor Esther poort en zilver voor Judith Peeters. Esther heeft enige tijd geleden haar C-diploma behaald en gaat nu doorschuiven naar de vijfde serie, waarin ze 8 sprongen moet gaan maken.

In de vijfde serie, waarin het niveau een stukje hoger ligt, doen vier jeugdige springers mee voor Aquarijn. Voor Matthew Hibbert (11 jaar) was er brons. Daan Willemen (10 jaar) werd zesde, Iris de Heer (11 jaar) werd achtste en Nica Rakké (11 jaar) werd negende.

De dagwinnaar was PSV Eindhoven met 43 punten. Aquarijn werd 2de met 39 punten. Het is Aquarijn gelukt om een voorsprong van 50 punten te behouden in het klassement. Binnenkort zal de vierde wedstrijd worden gehouden, dit is eind maart in Breda.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk