Antonius over op smartphones en tablets

Het St. Antonius Ziekenhuis, waaronder Nieuwegein, gaat volgend jaar over op smartphones en tablets. Daarmee is het het eerste ziekenhuis van Nederland dat op grote schaal de communicatie moderniseerd. Er werken 5500 mensen bij het ziekenhuis die verschillende lokaties kent. Om het zorgproces nog beter te ondersteunen, wordt de hele infrastructuur vervangen door mobiele telefonie.

Het wordt ook mogelijk om naast mobiele telefonie ook mobiele toegang tot ziekenhuissystemen te realiseren via het 3G-netwerk. Zo krijgen artsen en verpleegkundigen van het St. Antonius mobiel toegang tot het elektronisch patiëntendossier van het ziekenhuis.

Ze kunnen hierdoor bijvoorbeeld patiëntendossiers aan het bed bekijken en bewerken op tablets. Ook is er direct inzage in de beschikbaarheid van collega’s. De tijd die hiermee wordt bespaard, wordt in de zorg gestoken.

Door gebruik te maken van ‘virtual national roaming’, een techniek waarmee in geval van nood een netwerk van een andere mobiele provider gebruik wordt, blijft het ziekenhuis te allen tijde bereikbaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk