Anna van Rijn lezing over: ‘Vrijheid’

Op maandag 8 februari aanstaande zal in de Dorpskerk van Jutphaas aan de Nedereindseweg 3 weer een Anna van Rijn lezing worden gehouden. Deze keer gaat de lezing over vrijheid. Vrijheid gaat altijd samen met verantwoordelijkheid. De vrijheid om te kiezen brengt ook de verantwoordelijkheid om te kiezen voor het beste alternatief. Zit het beknotten van uitingsvrijheid meer in ons DNA dan het bevorderen ervan? Een prikkelende stelling!

Spreker van de avond is Ad van Liempt, journalist, Nieuwegeiner en vader van twee oud leerlingen. Van Liempt is al zijn leven lang maatschappelijk betrokken. Hij werkte als journalist onder andere voor het Utrechts Nieuwsblad en het NOS Journaal. Ook was hij gedurende enkele jaren hoofdredacteur van NOVA.

In 1999 bedacht van Liempt het televisieprogramma Andere Tijden, waarin wekelijks een historisch onderwerp wordt belicht. Als bekroning op zijn carriere ontving Van Liempt in 2011 een eredoctoraat van de Universiteit van Amsterdam. Aan het slot van de lezing zal Ad van Liempt met leerlingen van het Anna Van Rijn in debat gaan. Tegenover hem zullen leerlingen plaatsnemen die de grenzen van zijn betoog zullen opzoeken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk