Amnesty Schrijfmarathon

Op 10 december 2016, de Dag van de Mensenrechten, vindt weer de Schrijfmarathon van Amnesty International plaats. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie met brieven schrijven voor slachtoffers van mensenrechtenschendingen.

De brieven vragen om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen. Ze geven hoop aan mensenrechtenactivisten. Ze dringen aan op het terugdringen van de doodstraf, marteling en discriminatie. De resultaten van vorige jaren bewijzen dat ‘gewone’ burgers zich met succes kunnen verenigen tegen onrecht.

Doe mee en schuif op zaterdag 10 december aanstaande tussen 10.00 uur en 15.00 uur aan bij de lange leestafel in de hal van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. Voorbeeldbrieven en kaarten liggen dan klaar. Er is koffie en thee plus pianomuziek voor extra inspiratie.

Ook in bibliotheek De Tweede Verdieping in het Stadshuis is er een speciaal hoekje ingericht om te schrijven, dit kan van 6 t/m 9 december.

amnestyschrijfmarathon2016

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk