Amateurkunstprojecten 2011

Amateur kunstverenigingen in Nieuwegein kunnen jaarlijks subsidie krijgen van de gemeente Nieuwegein voor culturele projecten en initiatieven. In 2011 heeft de gemeente Nieuwegein in totaal 26 projecten gehonoreerd voor een totaalbedrag van ruim € 75.000. Het gaat daarbij om zeer diverse projecten zoals bijvoorbeeld het jaarlijkse Herdenkingsconcert van het Nieuwegeins Amateur Symfonieorkest; het toneelstuk Komkommertijd van Ons Genoegen; het Nieuwegeins Kamerkoor met het Juichend Hart; een literair weekend georganiseerd door de Historische Kring Nieuwegein; het Kerstconcert van Cornelis Galesloot en het 30-jarig jubileumconcert van het Heart of Holland Chorus.

Aanvragen voor culturele projecten en initiatieven kunnen tweemaal per jaar worden ingediend, per 1 maart en per 1 september. Deze aanvragen worden beoordeeld door de Commissie Amateurkunst, een commissie van onafhankelijk deskundigen vanuit verschillende disciplines: muziek, beeldende kunst en audiovisueel, theater, enz. De commissie adviseert het college over het al of niet honoreren van de subsidieaanvragen. De gemeente hanteert hierbij als principe dat het initiatief van het particulier initiatief moet komen en dat de gemeente dit soort initiatieven onder bepaalde voorwaarden – denk hierbij o.a. aan kwaliteit en presenteerbaarheid – wil faciliteren.
Gemeentelijk beleid.

De gemeente beschouwt de amateurkunst als belangrijk onderdeel van het Nieuwegeinse kunst- en cultuurbeleid. De gesubsidieerde projecten en investeringen zijn belangrijk leveren een bijdrage aan de uitbreiding van het culturele aanbod in Nieuwegein en vergroten het publieksbereik. Voor de gemeente is de amateurkunst een belangrijk middel om een eigen culturele identiteit te ontwikkelen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk