Afstemming voor Bermmonumenten

Verkeersongevallen waarbij mensen om het leven komen. Ze gebeuren ook in Nieuwegein. Vaak willen nabestaanden op de plek van het noodlottig ongeval een herdenkingsplek maken. Dat kan in Nieuwegein voor een periode van vijf jaar. Op verschillende plaatsen in onze gemeente zijn dan ook monumentjes te vinden als herinnering aan een dodelijk verkeersongeval. Sommige plekken zijn sober ingericht. Op ander plekken staan bloemen en planten, branden lichtjes en is een foto geplaatst.

Sommige herdenkingsplekken zijn nauwelijks zonder gevaar te bereiken. Soms leidt een bermmonumentje andere weggebruikers af.

D66 Nieuwegein constateert dat de verschillende wegbeheerders in de omgeving van Nieuwegein, zoals Houten, IJsselstein en de provincie verschillend omgaan met bermmonumenten. D66 heeft daarom het college van burgemeester en wethouders gevraagd om met die andere wegbeheerders na te gaan of tot afstemming gekomen kan worden. Zo ontstaan er in de regio verband dezelfde criteria voor de inrichting en de locatie van bermmonumenten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk