Afscheid van twaalf raadsleden

Woensdagavond, 13 maart, hebben in totaal twaalf raadsleden afscheid genomen. Dat gebeurde tijdens de laatste raadsvergadering in de oude samenstelling. Het gaat om de volgende mensen:

Van de VVD: Dicky Lamers-Tiecken, Harry ten Hove, Johan Gadella, Bert Quaedvlieg

Van de PvdA: Jeanne Herfkens, Ineke van der Mei, Asha Samlal

Van het CDA: Jikke Grijpma-Tamminga, Jan van Hoeflaken

Van D66: Margreet Steenhuisen – Kuipers

Van de VSP: Lieke de Bruin

Van Stadspartij PGN: Cees van Schaik

Drie scheidende raadsleden ontvingen een koninklijke onderscheiding:

Margreet Steenhuisen – Kuipers: van 1 mei 1990 tot einde raadsperiode 2002 in de functie van wethouder. Zij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.Wethouder Steenhuisen had in de periode 1990 – 1994 de beleidsvelden Onderwijs, Welzijn en Cultuur in portefeuille. In de periode 1994-1998 waren het de beleidsvelden Voorlichting, Emancipatie en Openbaar bestuur. En tenslotte in het tijdvak 1998-2002: Verkeer en Vervoer, Milieu en Cultuur en Gemeentehuis.

Jan van Hoeflaken: van 1985 tot einde raadsperiode 2002, lid van de CDA-fractie en commissielid. Tevens was hij actief in de Nieuwegeinse samenleving o.a. op het gebied van bejaardengymnastiek, sport en recreatie (mede oprichter zwemvereniging Aquarijn), speaker jeugdwielerronde en bestuurslid bibliotheek. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Dicky Lamers-Tiecken: van 1 mei 1990 tot einde raadsperiode 2002 raadslid VVD. Zij heeft zich voor bijna alle beleidsvelden in de verschillende raadscommissies ingezet. Zij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk