Afdeling Horeca van het ROC op boerenmarkt

Leerlingen van de afdeling Horeca van ROC Midden Nederland gaan de boer op met biologische producten. Leerlingen van het ROC koken op de Biologische Boerenmarkt van zaterdag 2 april. De organisatie van de Biologische Markt van Vreeswijk is een samenwerking aangegaan met de BOL Horeca opleiding van het ROC Midden Nederland, locatie Nieuwegein. Speciaal voor de markt heeft deze opleiding een project opgesteld waarbinnen dertig leerlingen uit het tweede jaar, acht weken bezig zijn met de voorbereiding van de markt.In het tijdschrift Lekker 2005, wordt gesproken over een toename van het aantal biologische producten dat gebruikt wordt in de horeca zaken. Om de leerlingen te betrekken bij deze trend is het zeer belangrijk dat zij actief bezig zijn met deze producten. Niet alleen van lezen word je wijzer, vooral van het werken met deze producten leer je veel. Ze kijken daarom ook erg uit naar de aanstaande markt van 2 april.Op de dag zelf zullen de leerlingen een tweetal kramen bemannen en daar een proeverij aanbieden van verschillende gerechten die bereid zijn met biologische produkten. Het bemannen van deze kramen en de keuze van de gerechten zijn een van de onderdelen die in dit project aan de orde komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk