AFC AJAX D1 wint 12e United Jeugd Cup

Het afgelopen weekend stond Sportpark Galecop weer in het teken van de United Jeugd Cup (UJC). 16 Jeugdteams (onder 13 jaar) van Nederlandse en Europese voetbal topclubs streden gedurende twee dagen in vier poules van elk vier clubs om de hoofdprijs. Uit binnen- en buitenland werden Betaalde Voetbal Organisaties (BVO’s) uitgenodigd om deel te nemen aan alweer het 12e internationale voetbaltoernooi in Nieuwegein.

Dit jaar ging de strijd tussen: FC Utrecht, AFC Ajax, Manchester City FC, KRC Genk, NEC/FC Oss, FC Schalke ’04, Willem II, Brommapojkarna, SC Heerenveen, Kashima Antlers FC, Sparta Rotterdam, FC Nordsjaelland, FC Lugano, v.v. Jonathan (winnaar van het eerder gehouden pre-toernooi tussen diverse regionale amateurclubs), FC Den Bosch en gastheer JSV Nieuwegein.

Zondagmiddag werd al snel bekend wie de finale gingen spelen: FC Nordsjaelland en AFC Ajax. In een spannende wedstrijd wist AFC Ajax de beker in eigen land te houden. Zij wonnen met 4-2 van FC Nordsjaelland uit Denemarken. IF Brommapojkarna uit Zweden werd derde, zij wonnen met 2-1 van Sparta Rotterdam.

Gastheer JSV is uiteindelijk 11e geworden. Zij wonnen de wedstrijd tegen v.v. Jonathan na strafschoppen om de 11e en 12e plek. Tot ‘Speler van het Toernooi’ werd Gabriel Osei Misehouy van AFC Ajax uitgeroepen.