Aanvraag vrijstelling voor chemisch depot voor de scheepvaart

De gemeente heeft een aanvraag van rijkswaterstaat ontvangen voor een vrijstelling van het bestemmingsplan voor de aanleg van een chemisch depot voor de scheepvaart langs het Amsterdams-Rijnkanaal ten zuiden van de Nieuwegeinse brug. Het betreft een depot voor de opslag van huishoudelijk afval, grof huishoudelijk afval (o.a. koelkasten, bankstellen) en klein chemisch afval (bijvoorbeeld batterijen) van schippers. De vrijstelling is nodig omdat het geldend bestemmingsplan geen bouwwerken toestaat anders dan direct voor de waterkering.

Het college heeft besloten de vrijstellingsprocedure op te starten. Bij het traject hoort ook een inspraakprocedure. De gemeente plaatst hiervoor een openbare bekendmaking in de Molenkruier. Iedereen krijgt dan de mogelijkheid om binnen 2 weken te reageren op de aanvraag.

Op basis van de inspraakreacties bepaalt het college of de vrijstellingsprocedure wordt voortgezet. Als het depot er komt, is er naast de planologische vrijstelling ook een milieuvergunning nodig. Hiervoor is de provincie het bevoegde gezag. In die vergunning worden onder andere voorschriften op het vlak van de brandwerendheid, bodembescherming en vloerdikte opgenomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk