Aanlegplaats historische schepen

In het kader van de ontwikkeling van het plan Nieuw Vreeswijk worden aanlegplaatsen voor historische schepen ontwikkeld aan de westelijke oever van de Vaartse Rijn, langs de Prins Hendriklaan. Deze ontwikkeling hangt samen met de realisatie van de plannen van de Museumwerf Vreeswijk op de locatie van de voormalige scheepswerf Buitenweg.

In het bestemmingsplan “Vreeswijk noord” is langs de kade van de Prins Hendriklaan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen. Dit wil zeggen dat de bestemming gewijzigd kan worden in de bestemming Historische schepen. Één van de plandoelstellingen is het stimuleren van de leefbaarheid en herkenbaarheid van de kern Vreeswijk en het benadrukken van de historische ontwikkeling, alsmede het behoud van de in het plangebied aanwezige cultuurhistorische waarden.

Deze doelstelling wordt onder meer nagestreefd door het scheppen van de mogelijkheid historische schepen af te meren langs de westelijke oever van de Vaartse Rijn. Daarom heeft het college besloten de wijzigingsprocedure op te starten. Dit betekent dat het ontwerp wijzigingsbesluit, het wijzigingsplan en bijbehorende stukken gedurende vier weken ter inzage worden gelegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk