Katern

5e editie Obstacle Run in Nieuwegein

Mud race, color run, strong run, aqua run, gewoon hardlopen is er tegenwoordig niet meer bij! Sporters en lopers willen actie en een echte uitdaging: hardlopen met obstakels. Down Under in Nieuwegein organiseerde in 2014 voor het eerst een Obstacle Run. Dit werd een groots succes en daarom vindt op 9 oktober aanstaande alweer de vijfde editie van de Down Under Obstacle Run plaats.

De Down Under Obstacle Run is een initiatief van watersport-, en horecalocatie Down Under in Nieuwegein. Manager Marcel Strijland licht toe: “Het terrein van Down Under leent zich perfect voor een obstacle run! De plassen en het zand maken het lekker modderig en uiteraard zorgen we voor geweldige hindernissen. Het wordt een geweldige dag waar jong en oud zich uit kan leven. En, ook minder sportieve mensen kunnen echt gewoon meedoen; het is een run for fun!”

Down Under organiseert op deze dag ook een spectaculaire uitdaging voor kids: de Down Under Kids Run. Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen zich, onder begeleiding van een volwassene, wagen aan een modderig en sportief parcours van 3 km. Om 10.00 uur start de Kids Run en vanaf 11.15 uur starten de volwassen renners. Voor de volwassenen is er keuze tussen twee afstanden; 6 of 12 kilometer. Op de route staan meer dan 30 uitdagende obstacles. Het parcours is geschikt voor zowel geoefende ‘mud runners’ als beginnende lopers.

De Down Under Obstacle Run loop je langs (en door) de noord- en de zuidplas van Laagraven. Dit jaar zijn er extra opblaasobstakels aan de noordplas die overwonnen moeten worden, denk hierbij aan de pyramid en de crazy castle. Uiteraard ontbreekt de welbekende super slide niet. De finishobstakel is dit jaar spectaculairder dan ooit waardoor er kruipend onder een Jeep de finish wordt gepasseerd.

Inschrijven kan via de website van Down Under. Hier vind je ook alle informatie over het inschrijfgeld, tips om je voor te bereiden en antwoorden op veelgestelde vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk