Katern

16 medailles voor Aquarijn tijdens schoonspringenwedstrijd

In het weekeinde van 18 en 19 maart werd in Den Haag de vierde kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap schoonspringen gehouden. Er was ook een wedstrijd voor clubs aan verbonden, de Regio West Bokaal. Zwemvereniging Aquarijn uit Nieuwegein nam deel met maar liefst 13 springers, 11 springers voor de kwalificatie en twee extra springers voor de Regio West Bokaal.

In de D-groep (10 en 11 jarigen) was er goud bij de meisjes voor Csilla van Os op de 1 meter plank. Matthew Hibbert haalde goud bij de jongens, zowel op de 1 meter als op de  3 meter. Het brons op de 1 en 3 meter was voor Daan Willemen. Bij het synchroonspringen behaalden beiden de gouden medaille.

Bij de jongens won Manuel Öztopçu een gouden medaille op de 1 en 3 metr plank. Het zilver ging op beide onderdelen naar Marien Raatgever. Manuel en Marien behaalden bij het synchroonzwemmen de gouden medaille.

In de A-groep (16/17/18 jarigen) was het spannend. Met slechts 1 punt verschil was het goud voor Owen Johnston op de 1 meter. De 3 meter wist hij met overmacht te winnen.

Bij de All-in categorie behaalde Kirsten Veltman het brons op de 3 meter. Ook op de 1 meter was er brons voor Veltman. Tanja van Hassel werd vierde. Bij de mannen was er zilver voor Owen Johnston op de 1 meter.

In het totaal behaalde Aquarijn 16 medailles bij deze wedstrijden. In het clubklassement was er een prachtige tweede plaats voor Aquarijn met 232 punten. Eerste werd DSZ uit Den haag met 254 punten en de derde plaats was voor PSV Eindhoven met 202 punten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!