“Een beetje stiekem”

“Nieuwegein Kiest exit!!”,Bij de Raadsbehandeling vorig jaar van de beleidsnota nota “Nieuwegein Beweegt” en het raadstuk  “Overdracht Beheer Sportaccommodaties” bleek de geplande bezuiniging ad € 131.000,- bij de sport niet haalbaar. Het College zag hier dan ook vanaf. Bij de Najaarsnota 2008 werd alsnog ruimte gevonden voor deze bezuiniging bij het onderwijsbudget. Let wel, het ging hier over structureel geld. Geld, wat dus ieder jaar minder aan sportaccommodatieonderhoud zou moeten worden uitgegeven. De terugval bij Nieuwegein Kiest werd wederom onderstreept. Niet voor niets noemde de Rekenkamercommissie onlangs “Nieuwegein Kiest” een bezuinigingsoperatie.
“De vos verliest echter …!!” De vos verliest echter zijn haren, maar niet zijn streken. De bezuiniging op sport moest alsnog worden behaald. Niet via de voordeur; dan maar via de achterdeur door bij de geplande en toegezegde investering in sportaccommodaties in het Parkhout afspraken te vergeten. Door de renovatie van Sportpark Parkhout in twee fasen te knippen en de uitgestelde investering van ca.€ 100.000,- afhankelijk te maken van toekomstige besluiten, wordt een suboptimaal plan uitgevoerd en moeten twee voetbalverenigingen volgens het aangenomen amendement van de coalitiepartners het met één kunstgras-trainingsveld doen. Natuurlijk is iets beter dan niets. D66 vraagt zich echter af of college en coalitiepartners de sporters en zeker de Sportraad nog recht in de ogen kunnen kijken. Het voorstel van het College werd al door de Sportraad suboptimaal gevonden, terwijl zij in het amendement van de coalitiepartners geeneens gekend waren.
“D66 vindt,”dat beweging voor de burgers essentieel is en dat met name breedtesport ondersteund moet worden en mag rekenen op toezeggingen. In dit geval een zwart op wit gestelde en raadsbreeds aangenomen amendement uit 2007!!! Van de PvdA kregen wij in het debat de geuzennaam “ Hoeders van de Sport”. Dit zullen wij tijdens de Algemene Beschouwingen waarmaken. Wij komen met een voorstel om alsnog de uitgebreide basisvariant (in vaktermen: de nuloptie) mogelijk te maken. De sport is structureel geld waard.Hans ReuschFractievoorzitter D66 Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk