“…..Verkiezingsbeloften vergeten????”

“…Initiatief LeNi”

D66 Nieuwegein staat zeker niet bekend als een supporter van Leefbaar Nieuwegein en zeker deze columnist niet. Toch moet je dit niet blind maken voor “goede” initiatieven en deze ten minste het voordeel van de twijfel gunnen. Onlangs vonden wij dan ook het initiatiefvoorstel van LeNi in de bus over een multifunctioneel gebouw aan de Dieselbaan (naast het Oosterlichtcollege). In gewoon Nieuwegeins; een gebouw voor een disco, annex poppodium. Er zou een potentiële exploitant (Brothers ervaring) aanwezig zijn en het gebouw ligt gunstig wat betreft de “geluidsnormen en bereikbaarheid”. Alleen een bestemmingsplanwijziging zou noodzakelijk zijn. En het zou de gemeente geen eurocent kosten. Wat wil je nog meer, zou ik zeggen? Nou, CDA en VVD wisten dat wel; géén behandeling,vonden zij! Het voorstel is onvoldragen; het gaat niet via de koninklijke weg; is de potentiële exploitant wel kredietwaardig, etc. Terwijl in de Raad alleen door LeNi om doorgeleiding naar de Commissies RIM en SOC werd gevraagd ter verdere bespreking.

“…vergeten verkiezingsbeloftes”

In de verkiezingsstrijd van januari, februari en maart jl. hebben alle partijen zich hard gemaakt voor een discotheek en een poppodium; de jeugd stond centraal. Nu kregen de dames en heren politici de kans om voorzichtig deze beloften te verzilveren. LeNi vroeg slechts om een onderzoek naar de mogelijkheden om op de Dieselbaan een multifunctioneel gebouw neer te zetten en naar de mogelijkheid van een artikel 19 procedure. CDA, VVD en SGP struikelden over elkaar om allerlei formele bezwaren op te hoesten om behandeling voorlopig op te schorten. Zouden zij dit ook tijdens de verkiezingsstrijd gedaan hebben of met een volle publieke tribune. Ik denk niet dat hun houding was uit te leggen aan de kiezers en zeker niet aan de jeugd!!!Kunnen zij de zon niet in het water zien schijnen? Een beetje jaloers op de initiatiefneemster?

Natuurlijk is het voorstel nog niet voldragen en natuurlijk is er nog geen uitgewerkt Businessplan, cq. haalbaarheidsstudie, maar mag een ondernemer een positief signaal krijgen van de gemeente, alvorens hij gaat investeren in verder onderzoek. Er wordt geen garantie gevraagd!

“…ten slotte”

Uiteindelijk nam de Raad met een ruime meerderheid (19/10) het voorstel aan om het LeNi-initiatief in de Commissies te gaan behandelen. LeNI, maar zeker de toekomstige exploitant, zal nog veel huiswerk moeten verrichten. Het is zeker geen gelopen race, maar zeker de moeite waard om het nader te beschouwen.

PS.

De SP heeft in deze Raad zijn mond geroerd. Zij waren verbijsterd over de inbreng van CDA, VVD en SGP, maar toch niet met stomheid geslagen. Het wordt nog leuk in de Raad.

Hans Reusch

Fractievoorzitter

D66 Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk