‘Proef’ de historische haven tijdens jaarmarkt Vreeswijk

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 11 september 2010 is er van alles te beleven in historisch Vreeswijk. In de museumhaven krijgt iedereen de gelegenheid een uitgebreide rondleiding te volgen langs de historische vaartuigen die een ligplaats hebben nabij de oude kern van Vreeswijk. Wethouder Van den Berg zal op deze zaterdag de fototentoonstelling ‘Historische schepen rond Vreeswijk en Jutphaas’ openen in het expositiecentrum van de Museumwerf.
Het thema van de open havendag is ‘De smaak van levend verleden.’ Iedereen die altijd al eens meer van zo’n prachtig historisch schip heeft willen weten kan vanaf 10.00 uur zelf de sfeer in een oude haven komen proeven. Het initiatief voor deze ‘Open havendag’ gaat uit van de eigenaren van deze prachtige schepen. De schepen liggen afgemeerd op hun vaste aanlegplaatsen aan de kade van de Prins Hendriklaan te Vreeswijk. Een aantal bezoekende schepen zal tijdens deze dag de haven verder verfraaien.Naast de rondleidingen worden er rondvaarten verzorgd met het Amsterdammertje “Nora”, zijn er laad- en losdemonstraties en wordt een zijschroef (lamme arm) gedemonstreerd. ‘s Middags om 14.00 uur houdt Joram Lehmann op de Museumwerf Vreeswijk een lezing over scheepsrestauratie, met aansluitend een klinkdemonstratie. Het is 11 september tevens jaarmarkt in Vreeswijk.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Kapsalon+van+Doorn+voorpagina+200x60


%d bloggers liken dit: